Takvim

Namaz Vakitleri

YAYLAKENT BELEDİYESİ NELER YAPTI NELER YAPACAK

23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi  Çankırı Orta Yaylakent’te de coşku ile kutlandı.

Yaylakent belediye başakanı koltuğunu 4/a sınıfında okuyan Cemalettin Ilgaz a teslim etti.

Yaylakenr Belediyesi Kapalı Spor salonun da gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı.

Törene Yaylakenr Belediye Başkanı Kadir Dede, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda Yaylakentli vatandaş katıldı. Yaylakent İlkokulu bahçesindeki Kapalı Spor sahasında tören programı, Yaylakent  Belediye Başkanı Kadir Dede nin açılış konuşması ile başladı.

Başkan Dede;” bugün, ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızın 98. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920,  halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920; ilk milli bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırıyor. Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Cumhuriyetimiz’in en önemli kuruluş felsefesi olan “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi, devletimizin temel yapısını belirleyen, demokratik rejimimizin yaşam kaynağı olan bir ilkedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. 23 Nisan’ın anlamını kavrayarak, içinize sindirerek, size emanet edilen ulusal egemenliğe bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Ardından başarılı Öğrenciler pisiklet hediye etmiştir.

Tarih : 30.4.2018
Ad-Soyad:
Mesaj:
En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.
Güvenlik:
Henüz yorum yapılmadı.